2021-07-27 08:16:43• hírek • Erdélystat / Bede Emőke

A Volkswagen az elöregedett erdélyi autópark piacvezető márkája

Országos viszonylatban a Dacia a legnépszerűbb személyautó-márka, Erdélyben azonban egyértelműen a Volkswagen a piacvezető, utóbbiból több mint félmillió futott az erdélyi utakon – derül ki az Erdélystatnak a 2020-as erdélyi személygépjármű-állományt vizsgáló elemzéséből. A márkák sorrendjében, Erdélyben a Dacia a második, ezt követi az Opel, azonban Székelyföldön ez fordítva van: több Opel fut az utakon, mint Dacia. Négy erdélyi megyében a Ford is felfért a képzeletbeli dobogóra.

A Vezetői Jogosítvány- és Gépjármű-nyilvántartó adatai alapján készült elemzés szerint Erdélyben 2020 végén 3,2 millió gépjármű volt forgalomban, ezek 77,5%-a volt személygépkocsi, számuk már meghaladta a 2,5 milliót. Ezzel Erdélyben átlagosan 379 személygépkocsi jut ezer lakosra, ami meghaladja az országos átlagot (376). Az országos motorizációs rátát azonban a kiemelkedően magas bukaresti érték téríti felfelé, a fővárosban ugyanis ezer lakosra 656 személygépkocsi jut, ami elsősorban a „B-s” rendszámú céges autókkal magyarázható. Éppen ezért az Erdélystat elemzői kiszámították a Bukarest nélküli országos átlagot is: a fővároson kívüli területeken átlagosan 347 gépkocsi jut ezer főre.


Az erdélyi régiókon belül a Bánságban a legmagasabb a személygépkocsi-ellátottság: a magas motorizációs ráta mögött Temes és Arad megye kiemelkedő értékei állnak (406, illetve 402 autó jut ezer főre). Partiumban és Közép-Erdélyben az erdélyi átlag alatti, azaz 377 az ezer főre jutó személygépkocsik száma. A motorizációs ráta Észak-Erdélyben (349) és Székelyföldön (353) volt a legalacsonyabb 2020 végén. Láthatjuk azonban, hogy ezek a viszonylag alacsony értékek is meghaladják a Bukarest nélküli országos átlagot.


A személygépkocsik életkor szerinti megoszlását tekintve az erdélyi személygépkocsi-állomány 77,8%-a 12 évesnél idősebb, míg csupán 4,2%-a 4 évnél fiatalabb. A fiatal autók kategóriában a Dacia a piacvezető, mivel a Volkswagenek és Opelek jellemzően idős használt autóként érkeznek Erdélybe.


Országos szinten a benzinmeghajtású személygépkocsik az elterjedtebbek, Erdélyben azonban a dízelmotorral hajtott járművek a gyakoriabbak: 2020-ban 1318,6 ezer dízelmeghajtású személygépkocsi volt forgalomban, az erdélyi személygépkocsi-állomány 52,4%-a. Az elektromos és hibrid gépjárművek aránya még minimális: 2020-ban az 1%-át sem tették ki a személygépjárműveknek. Ebben a csoportban a piacvezető márka a Toyota.


A gépjármű-nyilvántartási statisztikák adatai szerint Erdélyben a piacvezető márka a Volkswagen, a mintegy 531 ezer gyártmány a teljes személyautó-állomány 21,1%-át képezi. Beszterce-Naszód és Maros megyében arányuk meghaladja az egynegyedet, Szilágy megyében pedig a német „népautók” aránya egyenesen 29,5%.


Románia piacvezető márkája a hazai gyártású Dacia, amely azonban Erdélyben csak Hunyad megyében áll a márkaranglista élén. A 356 ezer erdélyi Dacia az itteni gépkocsiállomány 14,2%-át teszi ki. A Daciát gyakran új autóként vásárolják az erdélyiek: Daciából 19,6 ezer 2 évesnél fiatalabb személygépkocsi volt forgalomban 2020 végén, ezzel a fiatal kocsik között egyértelműen piacvezető a hazai márka, ebben a korcsoportban a Daciák aránya 37%. A Daciákra a benzinmotor a jellemző: a forgalomba lévő Daciák 81,1%-a benzinnel üzemel.


A harmadik legelterjedtebb márka Erdélyben az Opel, 268 ezer ilyen márkajelzésű személyautó viseli valamelyik erdélyi megye rendszámát, ez 10,6%-os piaci részesedést jelent. Az Opel népszerűsége Székelyföldön kiemelkedő, itt arányuk meghaladja a 16%-ot, és ezzel a Daciát is a harmadik helyre szorítják.


Az erdélyi személygépjármű húszas ranglistáján – piaci arányuk szerint csökkenő sorrendben – a következő márkák szerepelnek még: Ford, Audi, BMW, Renault, Skoda, Mercedes-Benz, Peugeot, Suzuki, Hyundai, Fiat, Seat, Daewoo, Nissan, Citroen, Toyota, Mazda, Volvo.


Mi a helyzet Szatmár megyében?


A Vezetői Jogosítvány- és Gépjármű-nyilvántartó adatai szerint Szatmár megyében 2020. december 31-én összesen 158.799 jármű volt bejegyezve, ezek közül 122.721 volt személyautó. Életkorukat tekintve a kocsik 80,9 százalékának életkora már meghaladta a 12 évet, sőt 30 százalékuk már legalább 20 éve szeli az utakat. A 4 évnél fiatalabb személyautók helyzete továbbra sem túl rózsás, arányuk mindösszesen csak 2,92 százalék. A bejegyzett autók 57,49 százalékát (70.562) dízel hajtja, a benzinesek aránya pedig 42 százalék (51.629). A környezetkímélő autók száma továbbra is egészen alacsony, hibrid hajtású személyautóból mindösszesen csak 319-et tartanak számon a hatóságok, tisztán elektromos autóból pedig csak 38 van megyénkben.


S noha ez a cikk elsősorban arról szólt, hogy melyek a leggyakoribb autómárkák az utakon, a teljesség igény nélkül megnéztük azt is, hogy melyek azok a különlegesebb, ritkaságszámba menő járgányok, melyekből alig néhány található megyénkben.


Az 1905-ben alapított, majd ’52-ben a Morris Motors Limited gépjárműgyártó társasággal összeolvadt Austin egyetlen darabban van jelen Szatmár megyében, az ugyancsak brit Aston Martin, melyről sokaknak elsősorban James Bond jut eszébe, pedig két példánnyal (egy DBS és egy V8 Vantage) képviselteti magát. Az Audi közvetlen elődjeként számontartott Auto Union egy Mungával szerepel az adatbázisban, a brit Beauford pedig öt modellel, melyeknek típusát sajnos nem pontosították a rendszerben. Bentley-ből van öt - három Continental GT, egy Flying Spur és egy Mulsannne -, Buick-ból pedig három. Az amerikai Cadillec emblémája hét autó, köztük egy Eldorado orrán díszeleg, de akad egy Lamborghini Huracan, egy Ferrari F12 és két F430 is. Az adatbázis szerint van még nyolc Lincoln, ugyanennyi Maserati és egy Plymouth, utóbbi típusút úgyszintén nem adták meg az összesítésben. Ezeken kívül említésre méltó még az öt Pontiac, a három Rolls-Royce és a két Triumph is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: